Hydroponics Europe Spinazie

Hydroponics voor beginners: Met deze vijf planten kun je starten

In deze blog beschrijven we vijf planten die ideaal zijn om mee te starten voor beginners die aan de slag willen met het kweken van hydroponics. Als je nog twijfelt over welke planten geschikt zijn voor jou om mee te beginnen is deze blog ideaal voor jou. We hebben de volgende vijf groenten voor je op een rijtje gezet:

Hydroponics Europe Sla Planten

1. Sla

Sla is een van de meest gekweekte planten door middel van hydroponics. Sla groeit super snel en is erg makkelijk te kweken en houdt van relatief koele temperaturen. Daarom is sla een van de planten die zeer geliefd is bij beginners om te starten met hydroponics. sla groeit in elk type hydroponics methode van Kratky tot NFT. Als je wilt beginnen met hydroponics is het zeker aan te raden om te starten met sla. Allerlei soorten sla zijn geschikt van IJsbergsla tot Rucola en rode krulsla. Slazaden ontkiemen bij een relatief lage temperatuur en hebben veel licht nodig. Een hoge luchtvochtigheid helpt bij het snel ontkiemen van de slazaden.

Hydroponics Europe Beginners Basilicum

2. Basilicum

Een van onze favoriete kruiden om te kweken met hydroponics is Basilicum. Wanneer je basilicum plant volwassen is kun je af en toe de blaadjes plukken om mee te koken en de plant door laten groeien. In een hydroponics systeem blijft je basilicumplant lang in leven en gaat veel langer mee dan de kruidenpotjes van de supermarkt. Zo heb je altijd verse basilicum voor je gerechten. Basilicum houdt van veel licht en wat warmere temperaturen voor optimale groei.

Hydroponics Europe Spinazie

3. Spinazie

Spinazie is lekker om zowel rauw te eten als in je gerechten te verwerken en is erg populair om te kweken. Spinazie is een plant die het goed gedijt bij koudere temperaturen maar kan ook wat warmere temperaturen hebben. Daarbij heeft spinazie ook niet bijzonder veel licht nodig om te groeien wat het een ideale groente maakt voor beginners. Je kan een paar blaadjes per keer oogsten of alles in een keer.

Hydroponics Europe Paksoi

4. Paksoi

Paksoi is verrassende maar eenvoudige plant om te kweken in je hydro systeem. Paksoi heeft dikke stammen die veel water vasthouden en is erg lekker in verschillende Aziatische gerechten. Paksoi groeit het beste bij lagere temperaturen en kan dus ook prima groeien bij kamertemperatuur. Omdat Paksoi een vrij grote stammen en bladeren heeft neemt het veel water op dus controleer regelmatig het waterniveau van je systeem.

5. Pepers

Verschillende pepersoorten zijn erg leuk om te kweken op hydrocultuur maar misschien wel de minst eenvoudige uit dit rijtje. De laatste jaren is het kweken van pepers een echte hype geworden en zeker de extra pittige soorten zijn erg populair. Pepers kweken gaat het beste bij warmere temperaturen en veel licht. Er zijn hele handleidingen geschreven over hoe het best pepers te kweken. Leuke soorten om te kweken zijn: Cayenne, Habanero chocolate, Serrano, Caloro Geel, Tondo Rosso Papecchia, Jalapeño.

1 erover nagedacht “Hydroponics voor beginners: Met deze vijf planten kun je starten

  1. De paksoi vandaag gezaaid. Medium 50/50 Perliet / vermiculite korrels.
    In drinkbekers met onderaan gaatjes en een touwtje om in het NFT systeem het nodige water op te kunnen nemen.
    Gaatjes onderaan de bekers zijn makkelijk te maken met een warme schroevendraaier, of bv met een soldeerbout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *