Vaste of vloeibare Hydroponic voeding?

Veel hydroponics kwekers worstelen vaker met de vraag: Welke nutriënten moet ik gebruiken voor mijn Hydroponics systeem? Een aantal producenten en webshops bieden verschillende producten aan van vloeibare tot droge voedingstoffen. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van vaste of vloeibare hydroponic voeding?

Vloeibare voedingsstoffen:

Vloeibare voeding wordt vaak toegepast bij hydroponics. Wanneer je kijkt naar de verschillende producten in de markt voor de hobby hydroponics gebruiker zijn de meesten hiervan vloeibaar. Er zijn hier een aantal goede redenen voor: Vloeibare voeding is makkelijk te doseren, gieten en te mengen. 

Vaste voedingstoffen:

Goed oplosbare kristal of poedervormige meststoffen kunnen een goed alternatief bieden voor vloeibare nutriënten. Ze nemen minder ruimte dan vloeibare voedingstoffen die relatief veel water bevatten daardoor koop je evenveel voedingsstoffen in een lichter pakket. Dit bespaart op zowel verzend- als verpakkingskosten. Zeker wanneer de hoeveelheden groter worden en verzendingen naar andere landen zijn de verschillen significant. Feitelijk betaal je voor de verzending van een groot deel water. In het begin is het wellicht wat lastiger om de verschillende componenten individueel te doseren maar het grote voordeel zit uiteindelijk in de kosten die bij vaste voedingstoffen circa 3 tot 4 maal goedkoper zijn dan bij een vloeibaar alternatief voor dezelfde voedingstoffen samenstelling.

Vergelijking:


Masterblend 4-18-38 kit (Vast)Vloeibare Nutriënten
Prijs per 100 liter (incl verzenden)€ 2,04 tot € 3,41€ 7,47
Adviesdosering per 100 liter132 gram340 mL
Prijs per pakket€ 14,99 (1 kg)€ 17,95 
Verzendkosten€ 3,95€ 6,95
Totaal prijs€ 18,94€ 24,90
Aantal liter per pakket757441

Vergeleken met Masterblend is de vloeibare voeding meer dan 3,5x duurder en even effectief! In de vergelijking tussen vaste en vloeibare hydroponic voeding zouden wij aanraden om te gaan voor de vaste vanwege het prijsverschil en de duurzaamheidsaspecten die komen kijken bij het transporteren van water. Bekijk onze winkelpagina om te onderzoeken welk type verpakking Masterblend vaste Hydroponic voeding het beste bij jouw behoeften past!

1 erover nagedacht “Vaste of vloeibare Hydroponic voeding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *