Masterblend 4-18-38 Hydroponic Fertilizer logo

Masterblend Hydroponic Plantenvoeding | Waarom is het zo populair?

Misschien heb je zojuist besloten om te starten met hydroponics kweeksystemen. Dan gaat er een wereld voor je open! De volgende stap is het kiezen van de beste voedingsstof om jouw groenten en pepers smaakvol op te kweken. Als je je een beetje verdiept hebt in het planten kweken op basis van hydrocultuur of hydroponics, bestaat er een goede kans dat je de naam Masterblend eens voorbij hebt zien komen. Grote Youtubers als Jeb Gardener en mhpgardener zijn grootgebruikers van Masterblend Hydroponic Plantenvoeding en de resultaten liegen er niet om. Koriander, sla, aardappels, tomaten, aardbeien, radijsjes en meer lijken allemaal te gedijen op het spul. Wat maakt Masterblend Hydroponic Plantenvoeding zo aantrekkelijk voor deze ervaren tuiniers?

Alle benodigde macro- en micronutriënten van zaadje tot vruchtgroei

Met 35 jaar ervaring in het produceren van voeding voor professionele plantengroeiers heeft Masterblend een indrukwekkende hoeveelheid kennis in huis over wat planten nodig hebben gedurende hun levenscyclus. Er zijn 16 elementen essentieel voor het groeien van planten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen macro- en micronutriënten, het verschil is de hoeveelheid die een plant nodig heeft. De macronutriënten zullen geen verrassing zijn voor de doorgewinterde kweker, maar hier zijn ze: koolstof, waterstof, en zuurstof (afkomstig uit water en lucht). Daarnaast zijn stikstof, kalium en fosfor onontbeerlijk voor iedere plant. Minder bekend (maar niet minder belangrijk) zijn de micronutriënten: boron, chloor, koper, ijzer, mangaan, molybdenum, en zink. Zoals te zien in onderstaande afbeelding zijn al deze micronutriënten in een zorgvuldige balans toegevoegd aan Masterblend’s 4-18-38 fertilizer.

Masterblend Hydroponic Plantenvoeding nutrienten tabel

Betrouwbare resultaten, iedere keer weer

Één van de redenen dat Masterblend zo gemakkelijk in het gebruik is, is dat ze gebruik maken van zogeheten chelatie. Simpel uitgelegd pakken ze de metalen micronutriënten in in een organisch molecuul (EDTA). Dit inpakken voorkomt dat de metalen oxideren of neerslaan en onbruikbaar worden voor de plant. Dit zorgt ervoor dat de voeding veel minder gevoelig is voor de PH van het water. Aangezien zelfs de PH van kraanwater behoorlijk kan verschillen van plek tot plek is het prettig om te weten dat je daar tegen beschermd bent door middel van deze truc.

Kosteneffectief en houdbaar

Wie zijn huiswerk een beetje gedaan heeft komt al snel tot de onvermijdelijke conclusie dat vaste voedingsstof de route is die je moet nemen. Lees ook: Vaste of vloeibare hydroponics voeding. Naast het gegeven dat Masterblend beduidend goedkoper is omdat je niet voor water betaalt, is ook de houdbaarheid en niet te onderschatten voordeel. Een zak masterblend kan, mits goed beschermd tegen licht en temperatuurschommelingen makkelijk jaren overleven in de opslag.

Voor de meeste projecten is Masterblend 4-18-38 een goede keuze, mocht je nog twijfelen over jouw eigen project? Schroom vooral niet en laat een berichtje achter!

2 gedachten over “Masterblend Hydroponic Plantenvoeding | Waarom is het zo populair?

 1. Beste mensen,

  Mijn complimente voor jullie site, vol met info, wetenswaardigehden en tips!

  Ik ben inmiddels met mijn tweede Hydroponics project bezig, deze keer in Portugal. Eerder heb ik met aguaponics gespeeld in Brazilie (tilapia vissen en groenten kweken).

  Hier in Portugal kan ik deze Masterblend niet vinden, kan ik die bij jullie bestellen of is dat logistiek gezien niet de moeite waard?

  Met vriendelijke groeten,

  Jeroen de Winter

  1. Zeker, bestellen naar Portugal is geen probleem, de verzendkosten bedragen 11.50. Klinkt als een leuk project dat je hebt gedaan! Wat ben je van plan deze keer te kweken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *