Hydroponics Europe kweken

5 Tips om planten in een hydroponics systeem makkelijk en efficiënt te kweken.

Hydroponics Europe kweken

Het kweken van planten in een hydroponics systeem is momenteel populair onder tuiniers. Hydroponics is een systeem waarbij planten gekweekt worden op water. Door voedingsstoffen toetevoegen aan het water kan de plant zich ontwikkelen. Hydroponics is een kweeksysteem dat makkelijk te gebruiken is voor beginners, zie het blog: Beginnen met hydroponics: een kleine handleiding. Om de planten efficiënt te kweken in een hydroponics systeem is het belangrijk om de onderstaande tips toe te passen.

Tip 1: Kies de geschikte plant.

Er zijn verschillende planten die je efficiënt kan kweken in een hydroponics systeem. Vaak beginnen mensen met het kweken van groente wanneer ze starten met hydroponics. De meest voorkomende groentes die gemakkelijk te kweken zijn, zijn bladgroentes en kruiden. Dit zijn planten die snel groeien, waarbij een mislukte oogst snel op te merken is en met een hogere tolerantie dan de meeste vruchtdragende planten. Hierdoor loop je minder risico dat de uiteindelijke oogst mislukt. De gevorderde kwekers kunnen kiezen voor een plant die er langer over doet om zich te ontwikkelen. Dit zal dan een tomaten, paprika of komkommer plant zijn

Tip 2: Gebruik een goede kwaliteit voedingsstoffen.

De juiste kwaliteit voedingsstoffen is van belang bij het efficiënt kweken van planten. De Masterblend verpakkingen zijn zorgvuldig samengesteld voor jou. De verhouding van de macro- en micronutriënten in de Masterblend’s 4-18-38 fertilizer zijn in perfecte balans zodat de voedingsstof bruikbaar is voor vele planten. Zie hier de Masterblend 4-18-38 Plantenvoeding Set in de webshop: Masterblend 4-18-38 Hydroponic Plantenvoeding Set | 0.75-8 kg. Een zak Masterblend kan indien deze goed beschermd is tegen licht en temperatuur wisselingen zeer lange tijd op kwaliteit blijven in de opslag.

Tip 3: De juiste omgevingstemperatuur.

Het optimaal kweken van een plant gebeurt wanneer deze in de juiste omgevingstemperatuur groeit. Het wordt aangeraden om de plant in een hydroponics systeem op kamertemperatuur te laten groeien. Dit is tussen de 18 en 21 graden Celsius. Optimale temperatuur omstandigheden kunnen variëren per plant, een peperplant houdt van een warmer klimaat dan bijvoorbeeld sla. Wanneer de plant in een omgeving is geplaatst die op kamertemperatuur is zal dit leiden tot snellere groei. Dit komt doordat bij kamertemperatuur, de snelheid van de fotosynthese en het transporteren van de suikers in de plant versnelt. In de nacht zal de temperatuur koeler moeten zijn zodat de plant een rustperiode heeft waarin deze kan ademen. Om de plant optimaal te ontwikkelen moet het verschil tussen de dag en nacht temperatuur niet meer dan 6 graden Celsius zijn. In het geval dat dit verschil groter is dan 6 graden heeft de plant meer kans op eventuele cel schade.

Tip 4: Zorg dat de voedingsstoffen worden opgenomen in het water.

Het is belangrijk dat planten die in een hydroponics systeem groeien genoeg water ter beschikking hebben. Daarnaast is het belangrijk dat voedingsstoffen die je toevoegt aan het water volledig worden opgenomen. Een zuurstofpompje zou kan ervoor zorgen dat er genoeg zuurstof bij de wortels van de plant komt. Deze pomp kan continu draaien, maar bij een kleinschalige groei, raden wij aan dit te doen met tussenpozen. De zogenaamde luchtpompjes kunnen direct in de watertank geplaatst worden door de telers.

Tip 5: Zorg ervoor dat de plant genoeg licht ontvangt.

Licht is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je plant. Licht is essentieel voor het fotosyntheseproces. Het zorgt ervoor dat de plant energie heeft om suikers aan te maken die de plant helpen te groeien. In andere woorden zorgt genoeg daglicht ervoor dat de fotosynthese op gang blijft. Het is dus van belang dat je de plant bij een raam plaatst, zo kan de plant genoeg daglicht ontvangen. Het optimale aantal lichturen voor een plant om te groeien is ongeveer 16 uur per dag. Dit is een nabootsing van het aantal lichturen in het voorjaar. Krijgt de plant minder licht is dat niet altijd erg, maar zal de groei wat trager gaan.

Conclusie

Om planten optimaal te kweken zal de teler een plant moeten kiezen die goed past bij zijn kweek ervaring. Daarnaast is het belangrijk dat de juiste kwaliteit Masterblend voedingsstoffen gebruikt worden. Ook zal de plant het best groeien in een omgeving waar het tussen de 18 en 21 graden Celsius is. Dat er geen overdaad of tekort aan voedingsstoffen in het water aanwezig is en dat de plant genoeg licht ontvangt. Wanneer je als teler van een hydroponics systeem deze 5 tips combineert, zal je plant optimaal gaan groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *