FAQ

Door op het dropdown menu te klikken vind je alle antwoorden op de veelgestelde vragen gesorteerd in de volgende categorieën: levering, Masterblend voedingsstoffen, hydrocultuur en verkoop.

Hieronder vind je een overzicht van alle vragen.

Levering

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

De tijd die nodig is voordat u de bestelling ontvangt hangt af van het land waar in u zich bevindt. Na verzending geven we de volgende indicatie voor verschillende locaties:

TijdBestemming
1 dagBelgië en Nederland.
2-3 dagenBelgië, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, en Tsjechië.
3-7 dagenDe hele Europese Unie + het Verenigd Koninkrijk. Dit zijn de volgende landen: Bulgarije, Estland, Finland, Griekenland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, en Zweden.
1-2 wekenAlle Europese locaties buiten de EU zoals: de Balkan, Noorwegen, en meer afgelegen gebieden zoals Azoren, Canarische Eilanden, Griekse Eilanden, en Madeira.
2-4 wekenWereldwijde bestemmingen, hierbij is de levertijd zeer afhankelijk van de vervoerder.

Versturen jullie ook naar mijn land?

Het antwoord is vrijwel altijd ja. Wij voorzien de pakketten van de juiste formulieren zodat ze door de plaatselijke douane verwerkt kunnen worden.

Welke vervoerders gebruiken jullie voor de verzending?

Binnen de Europese Unie gebruiken we meestal DPD en soms PostNL. PostNL werkt samen met lokale vervoerders via het wereldwijde post systeem in jouw land. Buiten de Europese Unie vervoeren wij onze producten met PostNL.

Zijn er afhaalpunten waar ik mijn bestelling kan ophalen?

Bij Hydroponics Europe verzenden we de pakketten naar uw huisadres. In sommige landen behoort bezorging bij een afhaalpunt tot de mogelijkheden, maar door de vele bestemmingen waar wij aan verkopen kunnen we dit niet standaard aanbieden.

Wat zijn de verzendkosten?

Bij Hydroponics Europe willen we de zaken zo eenvoudig en transparant mogelijk houden. Daarom hebben we de verzendkosten van bestellingen naar alle volgende landen in een tabel verwerkt:

Bestemming0.75 – 1.5 kg verpakkingen 4 kg verpakkingen 8 kg verpakkingen 11.3 kg / 25lbs zak Masterblend 28.25 kg verakking
België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, en Tsjechië. GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS GRATIS
Bulgarije, Estland, Finland, Griekenland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, en Zweden. € 5,- € 9,50,- € 9,50,- € 11,- € 21,-
Albanië, Bosnië, Groenland, IJsland, Moldavië, Montenegro, Noord-Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Servië, Turkije, en Zwitserland. € 5,- € 17,- € 24,- € 30,- € 68,-
Andere werelddelen. € 15,- € 44,- € 75,- € 104,- € 240,-

Staat je vraag er niet tussen?

Masterblend voedingsstoffen

Hoe vaak moet ik de voedingsstoffen toevoegen?

Hoe vaak u voedingsstoffen moet toevoegen, hangt af van de plant die u kweekt en hoe lang het duurt voordat deze de voedingsstoffen opneemt. De belangrijkste instructies kunt u lezen in de mix instructies.

Hebben de voedingsstoffen een houdbaarheidsdatum?

De voedingsstoffen die wij verkopen vervallen niet als ze op de juiste manier worden bewaard. Dit betekent dat de voedingsstoffen moeten worden bewaard in een koele en donkere ruimte en dat de zak waarin ze worden geleverd, moet worden afgesloten van lucht. Als u het product langere tijd bewaart, neemt de kwaliteit van de voedingsstoffen niet af.

Hoe moet ik het product bewaren?

Het product moet koel, donker en luchtdicht worden bewaard. Voedingsstoffen zoals calciumnitraat zijn hydrofiel en trekken dus vocht aan, hierdoor moet contact met openlucht en vochtigheid worden voorkomen om het product te behouden. Het is dus belangrijk de zak met voedingsstoffen goed af te sluiten of het product in een luchtdichte doos te bewaren.

Verkopen wij de Masterblend 4-18-38 Tomato formula?

Ja. Bekijk deze via de volgende link: Masterblend 4-18-38 Hydroponic Plantenvoeding | 0,75-8 kg

Verkopen wij de Masterblend 8-15-36 Lettuce formula?

Ja! Deze vind je hier!

Verkopen wij de Masterblend 9-12-34 Strawberry formula?

Helaas verkopen wij geen Masterblend 9-12-34 Strawberry formula. De Strawberry formula bevat een mengsel van componenten die zijn geclassificeerd als een gevaarlijk oxiderend goed, dit maakt het product te duur om in kleine hoeveelheden te verzenden. Voor het kweken van aardbeien raden we Masterblend’s 4-18-38 Tomato Formula aan, waarvan is getest dat het zeer goed werkt met meerdere aardbeienrassen.

Verkopen wij de Masterblend 5-11-26 Hydroponic Formula?

Op dit moment hebben we geen 5-11-26 Hydroponic formula. Om hydroponics te kweken is onze 4-18-38 zeer geschikt voor het kweken van groenten en fruit.

Waarom zijn sommige verpakkingen gescheiden van elkaar?

De pakketten slaan de voedingsstoffen apart op omdat de voedingsstoffen op verschillende momenten aan het water moeten worden toegevoegd. Wanneer de voedingsstoffen uit de pakketten samen in één zak worden opgeslagen, kan er een lock-out van voedingsstoffen ontstaan, waardoor onoplosbare deeltjes ontstaan en de voedingsmix dus onvolledig wordt.

Is Masterblend verkrijgbaar in vloeibare vorm?

De Masterblend die wij verkopen is verkrijgbaar in vaste vorm. We leveren Masterblend in vaste vorm om verschillende redenen. Vaste voedingsstoffen zijn goedkoper dan vloeibare voedingsstoffen. De vaste vorm neemt minder ruimte en gewicht in tijdens het transport dan vloeibare voedingsstoffen die relatief veel water bevatten, dus u koopt dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen in een veel lichtere verpakking. Zo zorgen wij voor optimale verzendgewichten en de beste verzendprijzen voor jou als klant. Een blog over dit onderwerp is te vinden via de volgende link: Vaste of vloeibare Hydroponic voeding?

Kan Materblend gebruikt worden voor planten die in aarde groeien?

Ja, Masterblend voedingsstoffen kunnen worden gebruikt voor planten die in aarde of in potten groeien. Masterblend is oorspronkelijk ontworpen voor hydroponics systemen. Hoewel planten die in aarde groeien, ook voedingsstoffen uit de Masterblend pakketten kunnen opnemen en hier zeer goed op reageren.

Staat je vraag er niet tussen?

Hydroponics

Wat is voedingsstoffen uitsluiting (nutrient lockout)?

Voedingsstoffen uitsluiting (nutrient lockout), betekent dat de plant niet in staat is de voedingsstoffen die je aanbiedt op te nemen. De basisvoedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde plant worden hierbij niet opgenomen. Voedingsstoffen uitsluiting kan optreden als gevolg van een chemische reactie tijdens de productie van een voedingsoplossing of door de delen van de formule in vaste vorm of concentratie samen op te slaan.

Nutrient lockout is het meest waarschijnlijk wanneer calciumnitraat wordt toegevoegd terwijl het magnesiumsulfaat of Masterblend 4-18-38 nog niet volledig is opgelost. Het calciumnitraat zal reageren en vaste, onoplosbare deeltjes vormen, waardoor het niet beschikbaar is voor de plant. Wanneer de Masterblend pakketten gemengd worden volgens de mix instructies zal er geen voedingsstoffen blokkade optreden. Houdt u altijd aan de verhoudingen in de instructies en los de voedingsstoffen één voor één volledig op.

Wat zijn micronutriënten?

De voedingsstoffen die een plant nodig heeft, kunnen worden onderverdeeld in macro- en micronutriënten. Macro- en micronutriënten zijn beide belangrijk voor de groei en ontwikkeling van planten. Primaire macronutriënten zijn stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Secundaire macronutriënten zijn calcium, magnesium en zwavel. Micronutriënten zijn de elementen die de plant normaal gesproken uit de bodem haalt, zoals koper, boor, ijzer, zink, mangaan en molybdeen. Masterblend 4-18-38 mix is een combinatie met calciumnitraat en magnesiumsulfaat, dit zijn alle macro- en micronutriënten voor de totale voedingsoplossing. De Masterblend pakketten die we in onze webshop verkopen bevatten dus alle macro- en micronutriënten die je plant nodig heeft om te groeien. Klik op de link om naar onze webshop te gaan: Winkel.

Welk type hydroponics systeem kan ik het beste gebruiken?

De voedingsstoffen die wij leveren kunnen worden gebruikt in elk hydroponics systeem. Welk systeem jij wilt gebruiken hangt af van je voorkeuren. Masterblend voedingsstoffen zijn zeer geschikt voor gebruik in systemen zoals aeroponics, kratky, diep water cultuur (DWC), druppelsystemen, voeding film techniek (NFT) en andere soorten systemen. Een blog over hydroponics systemen en de voor- en nadelen van deze systemen kunt u vinden door op de volgende link te klikken: 5 verschillende hydroponics systemen: Welke methode moet ik kiezen?

Moet ik gebruikmaken van demi water?

Nee, niet per se. Demiwater staat voor gedemineraliseerd water, dus water zonder mineralen. Het voordeel van demi water is dat je meer controle hebt over de voedingsstoffen die aanwezig zijn in de voedingsoplossing en dat je altijd weet vanaf welk punt je begint in termen van pH en EC. Naar onze mening is demi water voor thuiskweek niet nodig en kun je gewoon gebruik maken van kraanwater, aangezien kraanwater geen groot aantal mineralen en chemicaliën bevat.

Wat is de pH-waarde en waarom is het niveau van pH van belang?

De pH-waarde is een belangrijk getal in het kweken met hydroponics. De pH-waarde vertelt je iets over de zuurgraad of basiciteit van het water. De pH-waarde zegt indirect iets over de beschikbaarheid van voedingsstoffen voor de planten. Het optimale bereik van de pH voor de meeste planten is binnen 5,5 – 6,5. De pH-waarden verschillen echter per plant, een overzicht met het optimale pH-bereik per plant is te vinden door op de volgende link te klikken: De rol van pH en EC waarde in hydroponic systemen.

Wat is EC en waarom is het niveau van EC belangrijk?

EC staat voor Electrical Conductivity en meet de concentratie opgeloste zouten en mineralen in een voedingsoplossing. EC vertelt je hoeveel voedingsstoffen je water bevat. Het ideale EC-niveau voor een hydroponics systeem varieert afhankelijk van de groeifase van de plant, het type plant en de voedingsoplossing. Over het algemeen moet het EC-niveau tussen 0,8 en 2,5 mS/cm liggen. Meer informatie over EC en de optimale EC-niveaus per plant vindt u via deze link: De rol van pH en EC waarde in hydroponic systemen.

Staat je vraag er niet tussen?

Verkoop

Zijn er actiecodes of speciale aanbiedingen?

Wij bieden normaal gesproken geen actiecodes aan voor onze producten. Dit komt doordat wij onze producten en verzendkosten tegen de best mogelijke prijzen aanbieden. Wij streven ernaar de beste kwaliteitsproducten te leveren tegen de gunstigste prijzen, zodat je waar voor uw geld hebt! 

Kan ik producten in grotere hoeveelheden kopen?

Ja. Als u producten in grotere hoeveelheden wilt kopen, kunt u het contactformulier invullen. Wij zullen zo snel mogelijk reageren op uw verzoek!

Staat je vraag er niet tussen?